Vranje, Srbija
ingwood@live.com

Ako Mu dozvoliš…

Dragi prijatelju, pišem ti ove reči kako bih te podsetio na jednu reč kojom odiše ceo univerzum. Reč koja opisuje stanje do nivoa savršene lepote u svemu. Tom rečju su pisane knjige nadahnute od Boga, tim duhom su mnogi karakteri izgrađeni, tom verom su mnoge planine pomerane, tom ljubavlju su mnoga srca otapana. Pišem ti tom rečju jer znam da u sebi ima isto onakvu lepotu čijeg je izvora i sama deo. Začudićeš se koliko je jednostavna. Ako bismo uzeli reč koja prilično tačno daje opis života u Hristu onda bi to bila ova reč – jednostavnost. Seti se samo dana kada si bio posebno radostan. Zar to nisu bili oni dani kada si mogao da kažeš: “O, kako je vreme brzo proteklo.” Ti dani su kao mirna rečica, sakrivena od mnogih očiju, koja uliva spokoj dok prolaziš pored nje, ili dok posmatraš zvezde na nebu u mirnoj letnjoj noći, dok ti blagi povetarac miluje obraze. Ili dok ti divni dečiji osmeh rasteruje opsene i vraća ti sećanje na iskonski zakon ljubavi koji je u tebi.

Postoje reči koje su davno zapisane za tebe. One se nalaze u Bibliji, u knjizi proroka Jeremije 31,3: “Izdaleka mi se pojavio Gospod i rekao mi: „Volim te ljubavlju večnom. Zato te i privlačim svojom dobrotom.”

Želim da znaš da se ove reči odnose na tebe, dragi čitaoče. Bog te voli ljubavlju koja nikada neće prestati. I baš zato želi da već danas u punini osetiš Njegovo prisustvo. Otac želi da u potpunosti učestvuje u svakom tvom danu. Tokom života se stvari ponavljaju. Nikada se nije desilo da jutro zataji, niti da veče ne dođe u pohod. Kao što jutarnje sunce i ponoćni mesec stoje kao svetionici Božje vernosti, tako je verna i Njegova reč da uzima tvoje breme i da ti daje mir koji prevazilazi razum.

Ako mu dozvoliš On će te svakoga dana voditi i čuvati u svemu. Šta više, On ti je već to obećao i reč je Njegova skupa ali nije komplikovana. Reč je njegova tako jednostavna zato što je istinita. Bog želi da mu u potpunosti predaš svoje boli, tuge, strepnje, pitanja, nedoumice, uzdahe…. Toliko je pojednostavio stvari da je zaobišao tvoju kolebljivu prirodu i poslao svoga Sina da živi u tebi. Toliko, da nećeš ni primetiti kada se jednoga dana budeš pretvorio u ljubav.

Znam da svaka bol boli i da tuge umeju biti beskrajne za hrišćanina, zbog patnji koja vlada na svakom koraku. Nemoj klonuti, obriši suze u svojoj sobi i izađi, objavi svetu da je Car Carstva Božjeg došao da živi u svakom od nas i da će uskoro ” obrisati svaku suzu s njihovih očiju i smrti više neće biti, ni tuge, ni jauka, ni bola više neće biti. Nestalo je ono što je nekad bilo.” (Otkrivenje 21:4)

Print Friendly, PDF & Email
1 Februara 2023