Hrišćanska mreža EX-YU: Ko smo mi?

Hrišćanska mreža EX-YU je nezavisni projekat objavljivanja jevanđelja – radosne vijesti o spasenju čovjeka kroz Isusa Hrista, kao pripreme za najveći budući svjetski događaj koji Biblija najavljuje – Hristov drugi dolazak.

Iako će zvučati neuobičajeno, ili čak apsurdno, ali vjerujemo da mnogi hrišćani, naročito oni koji pripadaju zvaničnim vjerskim organizacijama, nijesu upoznati ili nijesu razumjeli čisto i istinsko biblijsko jevanđelje i stoga očekujemo da u ovo vrijeme, kako se približava Hristov drugi dolazak, jevanđeoska poruka zablista u srcima onih koji iskreno traže Boga. Isto tako, veliki broj nehrišćana nikada nije čuo jevanđelje kao radosnu vijest koju Bog ima za njih.

Glavne aktivnosti Hrišćanske mreže EX-YU – Internet prezentacije www.hriscanskamreza.net, youtube kanali Hrišćanska mreža EX-YU i Nina Vučinić, javna i online predavanja/propovjedi, izdavačko-edukativni projekti i prevodilačke aktivnosti, rukovođeni su upravo nalogom Isusa Hrista za propovijedanjem jevanđelja zapisanog u Bibliji i bazirani su isključivo na učenju Biblije za koju vjerujemo da je autentična Božja Riječ.

Hrišćanska mreža EX-YU je pravno nevladina i neprofitna organizacija, a funkcioniše kao nezavisna jevanđeoska služba (ministry) koja ne podržava niti promoviše ni jednu vjersku organizaciju u svijetu kao ni njihove teološke stavove. Smatramo sebe jednim od udova istorijskog svjetskog religiozno-društvenog pokreta poznatog kao Protestantska reformacija, stim da vjerujemo da je i samom protestantizmu potrebna reformacija i približavanje izvornom biblijskom hrišćanstvu.

Vjerujemo da u regionu bivše Jugoslavije, kao i širom svijeta, postoje mnogi ljudi koji su u službi Bogu i objavljivanju  jevanđeoske poruke. Kako se vrijeme Hristovog drugog dolaska bude približavalo vjerujemo u neophodno i neizbježno približavanje Hristovih sljedbenika. Božji narod, iako uvijek u manjini, kroz istoriju se međusobno prepoznavao i povezivao počevši od vremena apostola, i to je slučaj i danas i biće u narednom periodu.

Iako djeluje da Protestantska reformacija izumire zbog kompromisnog zbližavanja zvaničnih hrišćanskih vjerskih organizacija u ekumenski pokret, to uopšte nije slučaj, jer postoji i postojaće Božji narod – iskreni biblijski hrišćani, koji će beskompromisno stati na stranu istine po svaku cijenu. Vjerujemo da će ovakva podjela – zvanično hrišćanstvo uz podršku ostatka svijeta, nasuprot Božjeg naroda – biblijskih hrišćana, proizvesti posljednji veliki sukob na zemlji oko odbrane Božjeg autoriteta, neposredno prije Hristovog drugog dolaska.

Hrišćanska mreža EX-YU, kao nezavisna jevanđeoska služba, koja je započela polovinom 2017. godine, okuplja ljude iz država bivše Jugoslavije i iz drugih krajeva svijeta, a istovremeno sarađujemo sa srodnim nezavisnim jevanđeoskim službama – Open Face Fellowship (ranije Restoration Ministry)  sa Jamajke čiji je osnivač Dejvid Klejton, i Revelation1412 iz Australije čiji su osnivači Imad Avde i Nader Mansur. Postoje i druge nezavisne jevanđeoske službe u svijetu sa kojima manje ili više sarađujemo.

Sve što želimo jeste da veličanstveno i slavno spasenje koje nam je Bog, naš Otac, omogućio kroz svog Sina Isusa Hrista, a koje zovemo jevanđelje ili radosna vijest, podijelimo sa drugima, i sve naše aktivnosti su usmjerene u tom pravcu.

Print Friendly, PDF & Email