Hrišćanska mreža EX-YU: Ko smo mi?

Hrišćanska mreža EX-YU je nezavisni projekat objavljivanja jevanđelja – radosne vijesti o spasenju čovjeka kroz Isusa Hrista, kao pripreme za najveći budući svjetski događaj koji Biblija najavljuje – Hristov drugi dolazak.

Iako će zvučati neuobičajeno ili čak apsurdno, ali vjerujemo da mnogi hrišćani, naročito oni koji pripadaju zvaničnim vjerskim organizacijama, nijesu upoznati ili nijesu razumjeli čisto i istinsko jevanđelje i stoga očekujemo da u ovo vrijeme, neposredno pred Hristov drugi dolazak, jevanđeoska poruka zablista u srcima onih koji iskreno traže Boga. Isto tako, veliki broj nehrišćana nikada nije čuo jevanđelje kao radosnu vijest koju Bog ima za njih.

Glavne aktivnosti Hrišćanske mreže EX-YU – Internet prezentacije www.hriscanskamreza.net i youtube kanal Hrišćanska mreža EX-YU, izdavačko-edukativni projekti kao i prevodilačke aktivnosti, rukovođeni su upravo nalogom Isusa Hrista za propovijedanjem jevanđelja i bazirani su isključivo na učenju Biblije kao Božje Riječi u kojoj je objavljeno jevanđelje.

Hrišćanska mreža EX-YU je pravno nevladina i neprofitna organizacija, a funkcioniše kao nezavisna jevanđeoska služba koja ne podržava niti promoviše ni jednu vjersku organizaciju u svijetu niti njihove teološke stavove. Smatramo sebe jednim od udova istorijskog svjetskog religiozno-društvenog pokreta poznatog kao Protestantska reformacija, stim da vjerujemo da je i samom protestantizmu potrebna reformacija i približavanje izvornom biblijskom hrišćanstvu.

Vjerujemo da u regionu bivše Jugoslavije, kao i širom svijeta, postoje mnogi ljudi koji su u službi Bogu i objavljivanju  jevanđeoske poruke. Kako se vrijeme Hristovog drugog dolaska bude približavalo vjerujemo u neophodno i neizbježno približavanje Hristovih sljedbenika. Božji narod, iako uvijek u manjini, kroz istoriju se međusobno prepoznavao i povezivao počevši od vremena apostola, i to je slučaj i danas i biće u narednom periodu.

Iako djeluje da Protestantska reformacija izumire zbog kompromisnog zbližavanja zvaničnih hrišćanskih vjerskih organizacija u ekumenski pokret, to uopšte nije slučaj, jer postoji i postojaće Božji narod – iskreni biblijski hrišćani, koji će beskompromisno stati na stranu istine po svaku cijenu. Ovakva podjela – zvanično hrišćanstvo uz podršku ostatka svijeta, nasuprot Božjeg naroda – biblijskih hrišćana, proizvešće posljednji veliki sukob na Zemlji oko odbrane Božjeg autoriteta, neposredno prije Hristovog drugog dolaska.

Hrišćanska mreža EX-YU kao nezavisna jevanđeoska služba i uopšte kao projekat započet polovinom 2017. godine, okuplja ljude iz različitih država bivše Jugoslavije, ali i iz drugih krajeva svijeta, koji daju svoj doprinos na projektu objavljivanja jevanđelja, a istovremeno sarađujemo sa srodnim nezavisnim jevanđeoskim službama – Open Face Fellowship (ranije Restoration Ministry)  sa Jamajke čiji je osnivač Dejvid Klejton, i Revelation1412 iz Australije čiji su osnivači Imad Avde i Nader Mansur. Postoje i druge nezavisne jevanđeoske službe u svijetu sa kojima manje ili više sarađujemo. Ne znači neophodno da smo svi koji sarađujemo jedinstveni u razmišljanju, ali jesmo jedinstveni oko osnovne jevanđeoske poruke koju treba objaviti.

U Hrišćanskoj mreži EX-YU čvrsto vjerujemo da Bog stoji iza naše jevanđeoske službe i čiste savjesti možemo da kažemo da smo motivisani ljubavlju prema Bogu i Njegovom Sinu koji su nas spasili na veličanstven i slavan način. Sve što želimo jeste da to veličanstveno i slavno spasenje koje zovemo jevanđelje ili radosna vijest podijelimo sa drugima.

Print Friendly, PDF & Email