Vranje, Srbija
ingwood@live.com

Očev zagrljaj

Dete Božje, ovo su reči namenjene tebi… Želim da ih dobro zapamtiš gde god budeš išao…

Kada si se rodio, Otac i Sin su se radovali, i anđeli sa njima. Beskrajna je njihova sreća bila. Ali postojao je neko ko je mrzeo tvoje rođenje. Neko ko mrzi Boga i njegovog Sina, neko ko mrzi čoveka i porodicu, neko ko mrzi oca kao zemaljskog predstavnika Oca na nebu.

Pošto njegova ideja, dok je bio na Nebu zajedno sa nebeskim Ocem, Sinom i anđelima, ideja da stvorenje može nezavisno od Boga živeti i voleti, nije mogla proći jer je izopačena i neprirodna, zbačen je sa Neba na planetu Zemlju. On je bio Lucifer, svetlonoša, princ Božji. Kada se odvojio od Oca, postao je đavo, protivnik Božji. Njegovo vreme ističe i on čini sve što je u njegovoj moći, zajedno sa palim anđelima, da uništi porodicu i svakog čoveka od samog rođenja, jer mrzi ljudski rod.

Njegova meta si ti, i on će sve učiniti da te odvoji od ljubavi Božje tako što je izopačio sliku o Bogu, prikazavši ga kao osobu koja po delima sudi, koja se treba dobrim delima umilostiviti. Tu je sliku preneo na porodične odnose.

O, kakva je to laž o Bogu. Kada bi samo znao koliko Otac čezne da tebe umilostivi. Koliko čezne za jednom tvojom misli, za jednim tvojim uzdahom, za jednom molitvom… On je pripremio celo Nebo da se to desi.

Ako si bio povređen, i iz te povređenosti radio stvari kojih se stidiš, ako si zagrljaj tražio tamo gde bilo je prividne ljubavi, ako si voleo a posle bio izdan, ako si osetio toliki bol u srcu koji kao da nikada prestati neće, znaj, dete Božje, da Otac čezne kako bi te zagrlio i ponovo ti vratio dostojanstvo.

I ne samo to, Otac je poslao svog voljenog, jedinorođenog Sina, kako bi hodao u tvojim cipelama, koji je bio ostavljen, izdan na Zemlji, iako je voleo beskrajnom ljubavlju.

Dete Božje, Bog jedva čeka da te zagrli. Pusti sada prošlost i sadašnjost kojom si opterećen, samo dođi svome Ocu, koji je izdaleka izašao da vidi kad ćeš mu se vratiti. (Luka 15:11-23). Njegova nežna, bezuslovna, postojana ljubav, učiniće da u tebi zaživi voljeno dete. A jednom će i iz sećanja biti izbrisana svaka bol koju si doživeo.

Otac ti je poklonio nešto najvrednije što se čoveku pokloniti može. Poklonio ti je svog jedinorođenog Sina, Isusa Hrista. On je dao svoj beskrajno čist život na krstu pre oko 2000 godina, dajući ga čak do te mere da ti živiš umesto Njega, voleći te više nego Sebe. Nakon vaskrsenja otišao je svome Ocu da primi Duh sveprisutnosti kako bi ti udahnuo Sebe, da Njegov proslavljeni život živi u tebi od sada pa zauvek.

On je zauvek postao deo nove, Božansko-ljudske rase, samo zbog tebe. Ako sada dozvoliš Isusu da živi svoj život u tebi, taj život postaje tvoj život. Jedna molitva, jedna misao, jedan uzdah… Dovoljno je. Ljubav samo čeka tvoju dozvolu. Ne nameće se, nežna je, saosećajna, jer Bog je Ljubav.

Upamti, voljeno dete, ti si deo porodice. Bez tebe, ona nije potpuna. Ti si razlog nadanja, ti si razlog čežnje, ti si razlog koji se čeka izdaleka, ti si smisao Očevog zagrljaja.

Print Friendly, PDF & Email
7 Oktobra 2020
Tagovi: Ljubav, Otac